Ivo Markov's web site [Personal & Public]. Welcome to my rather simple website containing various information of my hobbies, trips, work and other stuff... The site is mainly in english but there may be some portions written in bulgarian.
In the middle of creation!
Karandila 2009 moto meeting - planning...
Skip Navigation LinksHOME > MOTO > For sale > 1988 Honda BROS

     Здравейте,
Тук ще дам малко по-подробна информация за мотоциклета, който продавам.

     Става въпрос за Honda BROS 400 или за да уточня, японската версия на Honda NTV 650 SuperHawk. На първо място нека да уточня, че единствените разлики се явяват големината на буталата и верига, вместо кардан. Мотоциклета е модел '88, със съмнения, че е по-късно производство. Не е възможно да е по-стар, поради простия факт, че производството им в Япония започва през '88 което е и годината според документите. Мотоцикелета е внос от Япония и аз съм първият му собственик. След като се сдобих с него в началото на 2006, останах очарован от популярността на този смятан за рядък модел (BROS 400). За пример може да се прегледа сайтът www.wemoto.com и да се видят наличността от части които може да се поръчат. Аз самия съм поръчвал оттам, но затова по-нататък.

     Мотоциклета е скромен като мощност - 40-на кончета и също около толкова въртящ момент. Максималната скорост е 160, разхода извънградско е под 3,5 - ако мотоциклета е в изрядно състояние. Водно охлаждане с термостат, но без втори кръг, V-образен двигател с Keihin CV32 карбуратури, около 11 литров резервоар, сухо тегло под 160кг. и дискови спирачки. Километража при покупката показваше около 39000 а в момвнта 43000км. Възможността да са истински е голяма, понеже съм следил снимките му още преди да тръгне от Япония - ако е въртян, то е било още там :)!

     Ето Ви малко снимки за да добиете по-ясна представа:

След закупуването на мотоциклета и смяната на консумативи и лагерите на предната ос открих, че и двете мембрани на карбураторите са нацепени. Поради факта, че от хонда са на цена от 206 лв предприех закупуването им от посочения по-горе интернет сайт. Но след сравнението на цената на мембраните със цената на чисто нови карбуратори реших че те са по-разумния вариант. Чисто нови карбуратори (без мито и ДДС) пристигат на цена малко над 500лв. След решението за поръчката им, разгледах състоянието на всички части по мотоциклета и списъка с неща за поръчване нарастна до следните елементи:
     карбуратори
     предни накладки
     дискове за съдеинител
     гарнитура на капака на съединителя
     свещи
     горивен филтърето и малко снимки, от смяната на частите по мотоциклета:

Цената му е 2700лв., което според мен е реално и включва допълнително:
     Старите дискове на съединителя
     Старите предни накладки - 70% запазени
     Старите кабуратори - изрядни, но със протрити мембрани
     Старите свещи, по принцип са здрави и не беше проблем да се кара с тях
     5 литра гориво ;-)

За връзка:

Иво Марков, тел.:0886702453, e-mail: ivo_markov@abv.bg